Fotbollprofilen är FANTASTISK!

Vi är en av få skolor i Sverige som kan erbjuda fotbollsprofil på BÅDE Bygg- och anläggningsprogrammet och på Försäljnings- och serviceprogrammet.

I skolans LiU är alla elever välkomna att delta. Du behöver inte genomgå några prövningar eller konkurrera om platsen med någon annan. För oss är det viktigt att alla - oavsett om man tränar på elitnivå eller spelar fotboll för att det är kul - ska kunna delta.

Det skapar en unik stund i veckan där du tillsammans med elever från alla våra program bildar ett skollag och tränar får teknikträning, spelteori och spela match med och mot varandra. Vi arrangerar även vänskapsmatcher med andra skolor och deltar i skol-DM i både futsal och fotboll.

Fotbollsprofilen är en del av att du läser två gymnasiekurser som heter Idrott och hälsa specialisering 1+2. I två år får du träna, spela och utvecklas inom fotbollen och givetvis får du gymnasiebetyg i dessa ämnen.

Träningen leds av den mycket meriterade tränaren Bahtijar Masimov (Barre). Barre är en efterfrågad ungdomstränare och är och har varit inblandad i flera akademi- och A-lag.

Hur blir man antagen? Se till att söka Byggprogrammet eller Försäljningsprogrammet. Blir du antagen till dessa kommer du första dagen i skolan få anmäla dig till laget! Givetvis går det välja fotbollsprofil även på våra introduktionsprogram.

Joakim ThörneKommentera