Distra Gymnasium

Bygg din
framtid!

DSC09874.jpg
 

Under första året får du prova både måleri och bygg!

Vill du ha ett jobb där dagen går fort? Ett jobb där både kropp och hjärna utmanas? Ett jobb där du får jobba tillsammans med andra människor?

 
 

Då är byggprogrammet något för dig! Byggprogrammet är perfekt för dig som vill jobba direkt efter gymnasiet men även kunna läsa till högskola. 

Vi erbjuder två inriktningar: husbyggnad (träarbetare/plattsättare) och måleri.

Du läser alla klassiska skolämnen som svenska, matematik, engelska med mera men är samtidigt i vår bygghall och lär dig byggyrket från grunden.

Var inte orolig om du aldrig snickrat eller målat tidigare! Vi börjar från början och förutsätter att alla gör allt för första gången. 

Första året på byggprogrammet är likadant för alla, oavsett om du vill bli målare eller snickare. Här lär du dig grunderna i både snickeri, måleri, plattsättning och betong. Inför år 2 väljer du sedan inriktning eller har möjlighet att byta. 

 
 

Är du osäker på om du vill gå på högskola eller inte? På byggprogrammet kan du läsa till kurser inom svenska och engelska så du blir behörig till universitetet! 

15 veckor praktik/APL - för ALLA!

Under år 2 och 3 går du även ut på praktik/APL. Där får jobba tillsammans med en erfaren handledare på en riktig arbetsplats. Det gör att du får mycket lättare att få jobb när skolan är klar. Du har nämligen ett stort och rikt CV med massor av goda referenser när du tar examen från oss.

Var inte orolig, vi fixar platsen!

Vi erbjuder även lärling från årskurs 2-3!

Från och med hösten 2019 erbjuder vi även lärlingsutbildning inom bygg- och måleri. Istället för att jobba i vår bygghall är du minst av halva tiden skoltiden på en riktig arbetsplats och lär dig yrket där. Det är samma kurser och samma höga krav men utbildningen sker i samarbete med din arbetsplats.

För vissa elever är detta utbildningskoncept perfekt!

Alla får läsa (om man vill):

  • Svenska 2 - 3

  • Engelska 6

  • Matematik 2-3

 

Lärling finns på båda inriktningarna

DSC09329-2.jpg
 

Alla ansökningar till våra byggprogram går via Stockholm Stads gymnasieantagning.

Du hittar våra ansökningskoder här

Besök www.gyantagningen.se redan idag