FAQ - Frågor och svar

F. Hur söker jag till DIstra?

S. Om du går i årskurs 9/söker till att börja i årskurs 1 till oss gör du det via Stockholm Stads gymnasieantagning på Gyantagningen.se

Vill du söka efter klassiska antagningen tar du kontakt med oss. Kontakta rektor eller använd vårt kontaktformulär.

F. Har skolan någon specialpedagog och kurator?

A. Skolan har ett komplett elevhälsoteam som ser till att alla elever får det stöd de behöver för att klara skolan. Läs mer om dessa och hur du kontaktar dem på följande sida. 

F. Hur löser ni med idrott på skolan?

S. Skolan har givetvis legitimerad lärare i idrott på skolan. Då vi är en mindre skola har vi ingen egen idrottshall. Det innebär att vi istället har en rad samarbeten med riktigt grymma gym, idrottsplatser och träningspartners.

Hos oss har vi idrott i samarbete med Enskede IP, Enskede Rackethall, Allstar MMA Klubb, Eriksdalsbadet,  Friskis och Svettis och många, många mer. 

F. Var äter eleverna?

S. Skolan arbetar tillsammans med Edenred (Rikskortet) och varje elev hos oss får eget Mastercard laddat med 70 kronor per dag. Kortet fungerar enbart vardagar på utvalda partners mellan 11.00-12.00.  Det fungerar på 14 restauranger i Globenområdet. Alla erbjuder näringsriktig elevlunch med vatten eller måltidsdryck. 

F. Om jag har synpunkter/klagomål på skolan, var vänder jag mig då?

S. Vi välkomnar all form av feedback och tankar om hur skolan fungerar. Du kan använda vårt formulär för anmälan av klagomål eller våra blanketter som du hittar här

F. Hur jobbar skolan med likabehandling och trivsel?

S. Skolan har ett elevhälsoteam som tillsammans med elever och personal varje år arbetar fram en plan för att se till att alla behandlas lika och får en skolgång som är trygg och säker. Läs den gärna här.