Några ord från APL-samordnare

Jag heter Monika Eldh och har världens roligaste jobb: jag är APL- samordnare på Distra Gymnasium

Efter att jag fick chans att genomföra Skolverkets APL- samordnarutbildning är jag trygg i min roll som APL- samordnare

Mina dagar består av att knyta kontakter mellan näringslivet och skola, när det är gjort så lotsar jag ut eleverna till respektive företags handledare, allt för att göra det så tryggt som möjligt för alla parter

Min tanke är att ta tag i framtidens utmaningar tillsammans med elev och företag

 


Vill du bli partner?

Vill ditt företag bli samarbetspartner och vara med och forma framtidens arbetskraft? Distra kan erbjuda ditt företag en engagerad elev där ni kan vara med och utbilda en kompetent yrkesman/yrkeskvinna!

Fördelarna med att välja Distra som praktikpartner är många. Vi har ett tätt samarbete och god kommunikation med er som företag och kan skräddarsy elevens praktikperiod och omfattning efter vad som passar just ert företag. Vi kan erbjuda sammahållen praktik (heltidspraktik) eller ett par dagar i veckan, allt efter era önskemål.

Ni får alltid träffa eleven innan praktikperiod påbörjas så att ni kan vara säkra på att den eleven passar just er. Eleven kommer under praktikperioden att besökas av lärare inom handels-, bygg- eller måleriämnet där ni kan diskutera utvecklingsområden och ge feedback.

Skolan tar helhetsansvar för eleven och förser den med försäkringar, utrustning, ID06 och grundläggande kunskaper.

Om elev inte fungerar, trots diskussion och samtal kring utvecklingsområden och närvaro, återkallar skolan eleven.