Wow! Vilken höst!

Skärmavbild 2016-11-15 kl. 22.50.15.png

Det känns så himla roligt att få skriva detta inlägg. Skolan har haft en underbar höst med massor med nya elever på både Bygg, Handel och Språkintroduktion. Vi har nu cirka 130 elever på skolan som kämpar för att få höga betyg. 

Handelsprogrammet har hittills startat sin termin med att lära sig mer om de program och appar du behöver för att lyckas inom handel, hur näthandel fungerar och varit på flera studiebesök i butiker och gallerior för att lära sig mer om branschen. Nu under hösten kommer Sverigechefen för Gamestop att komma och föreläsa på skolan. Även fler spännande föreläsningar väntar. I december går även två av våra duktiga elever (Valentina och Eunice) ut på sin första praktik på Mall of Scandinavia på Cubus. Nervöst och spännande!

Byggprogrammet med våra nya elever i årskurs 1 känns toppen! Lärarna Zakaria, Daniel, Niclas och Mike har fått förstärkning av vår nya bygglärare Jonas. Tillsammans bildar de ett toppenteam där alla elever har en lärare som passar just dem. Följ gärna skolan på instagram för att se mer om vad som händer i bygghallen (@distragymnasium heter vi där). 

Skolan har även flera nya lärare. Jonas är vår nya lärare i svenska. Han är legitimerad lärare och har även forskat inom läraryrket och pedagogik. Tillsammans med Helen (handelslärare), Rahel och Cecilia utgör de ett nytt, superhärligt gäng på skolan som fortsätter jobba med eleverna på Globen i teoriämnena. Givetvis finns Tijana, Katarina, Carl och Marie kvar. Vi har legitimerade, utbildade lärare i alla ämnen vi sätter betyg i, precis som det ska vara. 

Ni märker, jag är stolt över året hittills på Distra. Många elever och föräldrar börjar nu höra av sig om platser inför nästa år. Vi hade vårt högsta söktryck hittills inför läsåret 2016 vilket känns jättekul. Vi är fortfarande den där lilla skolan med stora ambitioner: varje elev ska känna sig sedd, bemötas positivt och utvecklas så mycket den bara kan. 

Hör gärna av dig om du är intresserad av att börja på skolan inför 2017. Vi fortsätter som förra året med att erbjuda personliga möten och rundvisning av skolan snarare. Det blir bättre möten och mer avslappnat så än att sitta på ett Öppet Hus. Visst, det tar mer tid för mig som rektor, men samtidigt kan vi vara säkra på att ni får en rättvis bild av skolan och det kan det vara värt. Mitt mobilnummer är 0735351717 och det går jättebra att smsa också. 

Hoppas vi ses och hörs!

/Joakim Thörne, rektor

Joakim ThörneComment