Mentorsdag

Vårterminen på Distra har nu kommit igång på allvar. Vi har bestämt att vid varje ny termin ska klassen ha en heldag med sin mentor och prata om trygghet och trivsel och göra något roligt tillsammans för att stärka sammanhållningen i klassen och på skolan. 

På förmiddagen pratade vi om allt mellan nationalism, trygghet, respekt och nät-etikett. På eftermiddagen fick klasserna själva bestämma vad de skulle göra. Det innebar att vi for iväg på allt mellan bowling, film och lasergame. Vad alla aktiviteter hade gemensamt var att det var fokus på samarbete och positiv feedback till varandra. 

Och visst ger arbetet resultat. Du har väl inte missat att Distra Gymnasium är en av Stockholms tryggaste skolor? Läs gärna resultatet av Skolinspektionens enkät som gick ut till alla gymnasieskolor i hela Stockholm. Du hittar undersökning här:

Skolinspektionens enkät, HT2015

Joakim ThörneComment