Religion 1

I årskurs 1 på Byggprogrammet läser alla elever Religion 1. Det är en rolig kurs att både delta och undervisa i, för vi går tillsammans genom världens religioner, sekter och nyreligiösa rörelser och lär oss hur de har format våra samhällen och oss som människor. 

Denna förmiddag var vi i Årsta Kyrka och fick träffa Mikael som jobbar som präst där. Han berättade om den protestantiska kyrkans historia och om en väldigt spännande inställning till religion där svaren på de stora frågorna måste komma från en själv. Vi pratade även om bibelns roll, olika sätt att läsa den och vilken roll prästen har i denna kyrka. Många tankar väcktes och diskussionen på vägen hem var mycket intressant! 

Tack till Mikael och Enskede-Årsta församling. Nästa vecka besöker vi en ortodox kyrka och efter det en moské på Södermalm. Vilken spännande resa framför oss!

Joakim ThörneComment