Stockholms ENDA ceritiferade Försäljnings- och serviceprogram!

På Distra ÄLSKAR vi yrkesutbildningar. Ska man vara en seriös aktör anser vi att utbildningarna måste vara godkända inte bara av Skoinspektionen utan även av den bransch vi utbildar eleverna att bli en del av.

Därför är så klart BÅDA våra yrkesprogram branschrekommenderade/certifierade. Både byggbranschen och handelsbranschen är fantastiska partners att jobba med gällande kompetensförsörjningen.

Inom handelsbranschen finner vi Handelsrådet - en organisation som jobbar med att branschen ska vara konkurrenskraftig och samtidigt skapa schyssta villkor för alla som jobbar inom den. Handelsrådet har tillsammans med CESAB jobbat fram ett system där skolor som har tillräckligt hög kvalitet kan genomgå en certifieringsprocess. För oss på Distra är det en självklarhet att försöka leva upp till Handelsrådets och branschens krav då vi vill att våra elever ska sticka ut och vara anställningsbara direkt efter utbildningen.

Därför har Distra varit certifierade i flera år. I år, 2022, är det dags för oss att recertifiera oss. Därför kom igår Lena Elfvingsson till oss för att följa upp utbildningens utformning, kvalitet och resultat. Hon träffade både elever, lärare och rektorer för att skapa sig en rättvis bild av skolans nivå.

Vi satt tillsammans i många inspirerande möten igår och nu håller vi tummarna att vi får vara fortsatt certifierade. Beskedet kommer i december och räkna då med pompa och ståt.

Tack Lena, Handelsrådet och CESAB för att ni engagerar er så mycket i utbildningsfrågan.

Joakim ThörneKommentera