En skola i toppklass! Rekordmånga sökande!

DSC01128.JPG

Idag firar vi på Distra Gymnasium.

Första ansökningssiffrorna har kommit och vi inser att vi har fått nästan dubbla antalet ansökningar till nästa läsår. Så otroligt kul! Vi var ju redan en välmående skola med fulla klasser förra året så det här kom som en glad nyhet.

Extra kul är det i och med att all marknadsföring skolan har görs av skolan själva, utan dyra mediakonsulter och fotografer. Tillsammans har vi skapat ett koncept som är busenkelt: vi lyfter fram våra elever och elevarbeten, vi visar upp vår vardag och berättar allt med en gnutta humor där vi bjussar på oss själva.

Inga reklamkampanjer, ingen gymnasiemässa, inga Öppet Hus där vi delar ut tröjor och pennor. Vi berättar vår historia, vad vi tror på och hur vi jobbar. Ungdomar är inte dumma, de fattar och väljer skolor där hjärta, god pedagogik och passion finns.

Självklart hjälper det att våra elever trivs. Enligt Skolenkäten 2019 från Skolinspektionen visade sig att våra elever tillhör några av Sveriges nöjdaste elever. I flera områden är vi i 90 percentilen. På samtliga områden över rikets snitt.

Nu står vi här och har Stockholms största och mest sökta byggprogram. Det kostade inte många sekiner utan räckte med att ha hög kvalitet, sunda värderingar, fantastiska lärare (som bland annat Andreas) och väldigt, väldigt kul på jobbet.

skolenkät.png
Joakim ThörneKommentera