Handelsprogrammet

Hej! 

Vi hoppas alla har sett den goda nyheten att vi till hösten 2016 startar Handelsprogrammet, inriktning handel och service. Det är ett fantastiskt program för dig som vill ha jobb direkt efter gymnasiet och jobba i butik och med försäljning.

Som rektor vill jag även påminna om att du på programmet även kan läsa till allmän högskolebehörighet, dvs kurser som gör att du kan plugga vidare på högskola och universitet i framtiden. Programmet ger alltså det bästa av två världar: stor chans att få jobb direkt efter gymnasiet men också möjlighet att utbilda dig vidare efter tre år här

Som alltid på Distra får du minst 15 veckor praktik i butik/inom handel på detta program. Vi fixar platsen så du behöver inte vara orolig! :) 

För dig som kanske inte klarar alla betyg nu till sommaren i årskurs 9 kommer även yrkesintroduktion att finnas. Då läser du upp dina grundskoleämnen samtidigt som du får påbörja din gymnasieutbildning. Jag vill dock ge er alla ett tips: plugga hårt nu så ni blir godkända och klara med grundskolan nu till hösten. 

Hör av dig redan idag om du har några frågor! Ni når mig via sms eller telefon på 0735351717 eller via mail på joakim.thorne@edu.distra.se. 

 

Joakim ThörneComment