Vilken första vecka!

Hej allihopa! 

Vilken enormt fin start vi har haft på läsåret. Under hela förra veckan var våra ettor här i Globen och lärde sig mer om skolan, lärarna och framförallt, de lärde känna varandra. 

Jag har fått äran att vara mentor för klass 1B, en enormt fin samling grabbar och tjejer som jag kommer få följa under deras tre år här på DBG.

Vi har denna vecka jobbat en hel del med svenskan och alla har under de tre första "riktiga" skoldagarna jobbat med muntlig framställning. Presentationsteknik, hur man skakar hand på bästa sätt med sin framtida chef (inga slappa händer här inte!), hur man står inför en grupp, vad man ska tänka på med kroppsspråket och hur man ska tala har vi hunnit gå genom och testa. Alla i klassen, verkligen alla, har stått och framfört tre (!) tal under dessa dagar. 

Hela tiden har iPaden används. Vi har skrivit manus, spelat in filmer och gjort slideshows till talen med denna. Vi har även testat en enormt kreativ app som heter Adobe Voice där vi spelat in presentationerna. Den rekommenderas varmt.

Under denna vecka har våra fina tvåor och treor slitit hårt nere i vår nya bygghall. De kommer vara där i tre veckor framöver och vara med om något helt unikt: de får bygga och inreda sin egen skola. De får vara med i såväl planering som genomförande och arbeta i en skarp och verklig miljö.

Vi är så stolta över er! Tack för en fantastisk skolstart!

/Joakim Thörne

Joakim ThörneComment