Ettorna i bygghallen

ettor.jpg

Denna vecka var det dags för periodbyte. På DBG (Distra Bygg Gymnasium) läser vi ämnena i två block: teoriblocket som innehåller matematik, svenska, engelska och alla "vanliga" skolämnen och praktikblocket som innehåller all undervisning i bygghallen, t ex måleri, snickeri och plattsättning. 

Våra elever läser varje block i fyra veckor innan man byter till andra enheten. Denna vecka kom våra grymma ettor tillbaka till bygghallen och redan första dagarna har de lyckats med storverk. 

Igår kom jag ut i bygghallen och möttes av en lyrisk bygglärare (Zakaria) vars grupp hade byggt lågformar i världsklass. Det är så himla kul att se att dessa killar, som inte hade byggt eller snickrat något innan de började hos oss, nu grejar ganska avancerade konstruktioner efter ritning och arbetsbeskrivning. På lite mer än ett halvår har de gått från nybörjare till blivande proffs!

/Jocke

 

Joakim ThörneComment