Distra i media

Verksamheten på DBG STHLM är nu i full gång och vi har precis avverkat vår första period med undervisning. 

I år har vi nämligen genomfört många spännande förändringar i skolans struktur för att höja kvaliteten ytterligare och erbjuda våra elever den bästa möjliga gymnasietid vi kan. En av dessa är som sagt att vi i år läser teori och praktik i fyraveckorsperioder. Idag avslutar år 1 sin verksamhet i bygghallen och alla har fått prova på måleri, spackling, snickeri och plattsättning. 

Som många säkert sett så har Distra Skola Syd nämns i media de senaste dagarna där det berättats om att skolan har stängts. Under april månad fattade skolledningen och huvudman det beslutet (utifrån bristande elevunderlag) och ägnade sedan de två sista månaderna och sommaren med att samtala med vårdnadshavare och omplacera samtliga elever till skolor som passar just deras önskemål och behov. Samtliga elever hade vid höstterminens start börjat på en ny grundskola och alla fick med sig en genomarbetad och god överlämning till denna skola.

Det är i samband med detta värt att nämna att Distra Bygg Gymnasium går, precis som tidigare år, väldigt bra och vi har fyllt våra klasser och har i år fler elever i kö än förra året till att börja hos oss. Arbetet med de områden som Skolinspektionen identifierade som i behov av åtgärder går väldigt bra och den 4 oktober skickas denna dokumentation. 

Tveka inte att höra av er om det är några frågor!

 

Joakim ThörneComment