Workshop - flipped classroom

Skärmavbild 2013-05-13 kl. 21.52.12.png

Ikväll var den sista av två workshops kring flipped classroom avklarade. Föreläsningarna skedde på Distra Grundskola i Globen av mig (Joakim) och Sofia och bjöd framtida elever med målsmän på en hands on-upplevelse av flipped classroom. 

Vi har under vårterminen jobbat aktivt med att ta fram vår version av hur det moderna klassrummet kan se ut och har nu delat med oss av hur detta kan se ut för grundskolan, årskurs 7-9. Samma tankesätt kommer även färga arbetet på gymnasiet i höst.

För er som söker till gymnasiet kan vår vision kort beskrivas som följande:

Klassisk undervisning som vi berikar med modern teknik. Det innebär att du som elev får ta del av och vara med om:

  • förinspelade föreläsningar och genomgångar (som du elev kan titta på innan, under och efter lektionen) som komplement till de klassiska genomgångarna. Du kan i lugn och ro titta på genomgången igen hemma, på tåget eller när du ska sätta dig med läxor/arbeta. (Explain Everything)
  • ett spännande sätt att ha genomgångar med interaktivitet, snabba frågor och självtest, video och annan media (Nearpod)
  • ett gäng spännande appar som gör undervisningen mer levande och kreativ (Evernote, Evernote Peek)
  • formativ bedömning där vi som lärare snabbt och smidigt kan lämna kontinuerlig feedback med text, ljud och film. (Showbie)

Hösten på DiStra Grundskola och DBG (DiStra Bygg Gymnasium) kommer garanterat bli spännande.