IMG_0145.jpg
 

Sofia Rytterström

rektor

sofia.rytterstrom@edu.distra.se
‭073-683 73 38‬ 

Sofia har stor erfarenhet av skolledning och elevhälsa. Liksom Peter brinner hon för skolans kompensatoriska uppdrag och älskar utmaningen att skapa en skola där alla elever kan nå sin fulla potential. 

Sofia är legitimerad lärare i historia, spanska och idrott.

 
 
 

Peter Lindqvist

Grundare

peter.lindqvist@edu.distra.se
073-341 40 21

Peter är en eldsjäl inom skolvärlden i Sverige. Efter att ha haft en central roll i Sofia Distans startades Distra Utbildningscenter tillsammans med en kollega från Sofia. Sedan 2001 har han tillsammans med sina engagerade lärare drivit Distra Utbildningscenter där gymnasiet idag är hjärtat av verksamheten. 

Peter är själv legitimerad lärare i SO-ämnena samt hemkunskap. Idag jobbar han med administration och avtalsfrågor inom Distra samt undervisar i entreprenörskap. Alla i Distras skolledning har nämligen en liten del av sin tjänst som undervisande lärare för att ha en nära och god relation till eleverna.

peter.jpg
 
 
jocke.jpg
 

Joakim Thörne

Huvudman
Joakim.thorne@edu.distra.se
073-5351717

Joakim är huvudman och lärare på Distra Gymnasium och har mångårig erfarenhet av skolledning. Tidigare har han arbetat som rektor, arbetslagsledare, programchef och profillärare. 

Precis som Peter och Sofia är Joakim lärare i grunden och är legitimerad i svenska och religion.

Joakim brinner för ett elevnära arbetssätt och en relationell pedagogik. Att varje elev ska känna sig sedd, hörd och bemött med respekt är Joakims motto.